Massey Fergusons traktorserie MF 8S vinner Farm Machine 2022 award

Massey Ferguson, är ett världsomfattande varumärke från AGCO (NYSE:AGCO) och är stolta över att kunna meddela att den slagkraftiga MF 8S är vinnare av Farm Machine Award 2022 för traktorer i kategorin 180 hk till 400 hk.

“Alla på Massey Ferguson är hedrade att ta emot detta pris, som också erkänner passionen och engagemanget hos hela MF-teamet som definierade en ny era inom okomplicerade och tillförlitliga traktorer” säger Thierry Lhotte, Vice President & Managing Director Massey Ferguson, Europa & Mellanöstern.

”När vi säger att MF 8S är tillverkad för lantbrukarna och tillsammans med lantbrukare beror detta på hur de började för hela för åtta år sedan, med ett tomt papper och våra kunders röst i djupgående intervjuer från hela världen”, förklarar Jérôme Aubrion marknadschef Massey Ferguson, Europa & Mellanöstern.

“Det är tillsammans med lantbrukarna vi delar detta pris. Eftersom de inspirerade oss att utveckla den ultimata traktor, som är byggd på Massey Fergusons starka arv av att leverera prisvärda maskiner som uppfyller alla lantbrukares krav” tillägger han.

 

Okomplicerad och tillförlitlig

MF 8S-serien omfattas av sex okomplicerade och tillförlitliga modeller från MF 8S.205 på 205 hk upp till det senaste tillskottet MF 8S.305 med 305 hk. Serien har en valmöjlighet mellan specifikationspaketen ”Exclusive” eller ”Efficient” med ett brett utbud av alternativ, så att lantbrukare kan skräddarsy sin traktor för att passa deras behov.

Alla har sexcylindriga AGCO Power-motorer på 7,4-liter med den senaste motortekniken. Dessa utvecklar maximal effekt vid motorvarvtal på så låga som 1500 v/min, för utmärkt ekonomi och tyst drift. Enginge Power Management (beroende på modell) ger en effektökning på 20 hk, tillsammans med extra vridmoment när det behövs som mest.

 

 

Unik Protect-U-design

Med sitt 24 cm mellanrum som skiljer hytten från motorn, isolerar det unika Protec-U-konceptet MF 8S-hytten helt från buller, värme och vibrationer. Med ljudnivåer på bara 68 dB är den en av de tystaste på marknaden och med en inre volym på 3,4m³, är den också en av de rymligaste. En ljus och luftig arbetsplats med en glasyta på 6,6 m² ger en enastående god sikt.

Genom att byta ut instrumentbrädan med den nya digitala ”MF vDisplay”-terminalen, monterad på högra främre hyttstolpen, lämnas bara ratten och Power Control-spaken framför föraren, vilket ger en exceptionell sikt framåt.

Det nya Control Center-armstödet, utrustat med den senaste lättanvända Multipad-spaken, ger fullständig fingertoppskontroll. ISOBUS-kompatibel spak styr alla traktorfunktioner och inkluderar en inbyggd mikrojoystick för att styra två ventiler.

 

Enastående transmissionsval

MF 8S finns tillgängliga med ett urval av transmissioner inklusive den senaste Dyna-7, nya Dyna E-Power samt den välkända Dyna-VT, som är standard på MF 8S.305 och tillval på andra modeller.

Ett nytt effektivitetshöjande automatiskt läge för Dyna-VT tillåter förare att använda Multipad-spaken eller fotpedalen för att ändra hastigheten framåt, samtidigt som den automatiskt ställer in det optimala motorvarvtalet efter belastning och hastighet. Förutom att det ger mjukare drift, minskar även bränsleförbrukningen.

Alternativt kombinera Dyna E-Power, transmission med dubbelkoppling, fördelarna från en kontinuerligt variabel transmission med förmågan att överföra kraft lika effektivt som en mekanisk transmission.

Med användning av dubbelkopplings-teknik vid gruppväxling och förutser när steglösa växlingar ska utföras. Det ger fyra grupper med sju växlar och semi-överlappningar utformade för att maximera prestanda på fältet och på vägen.

Ett ytterligare alternative är Massey Fergusons nya Dyna-7, semi-powershift växellåda, som erbjuder enkel och effektiv drift av totalt 28 hastigheter framåt och bakåt i fyra intervall och sju växlar.

 

Komplett anslutning

Den senaste 9-tumsterminalen Datatronic 5 är monterad på en justerbar arm. Med sin bländningsfria pekskärm och genvägstangenter är den lika enkel och intuitiv att använda som en mobiltelefon eller surfplatta.

Detta system med en enda skärm som kontrollerar alla traktorfunktioner och hanterar all MF Smart Farming-teknik inkl. MF Guide, MF Section och MF Rate Control samt MF TaskDoc datainsamling och överföring.

För ytterligare driftsflexibilitet kan användare också välja att styra funktionerna för odling med precision via den valbara Fieldstar 5-terminalen eller Datatronic 5-skärmen.

Alla traktorer i MF 8S-serien kan helt anslutas med MF Connect-telemetri. En ny Geofencing-funktion förbättrar logistikhantering och säkerhet genom att skicka varningar till smarta telefoner och enheter om och när maskiner lämnar eller kör in i fördefinierade områden.

Hitta en återförsäljare