Massey Ferguson 210hk, MF 7S.210 fulländar MF 7S serien

Massey Ferguson, ett världstäckande varumärke från AGCO (NYSE:AGCO), kan nu kort efter den framgångsrika lanseringen av MF 6S och 7S även presentera MF 7S.210. En kraftfull traktor som med sina 210 hk kompletterar övriga modeller i segmentet.

MF 7S.210 har en 6 cylindrig, 6,6 liters AGCO POWER Steg5 motor på 210 hk med en steglös Dyna-VT transmission. MF 7S.210 har ett axelavstånd på 2,88 m som blir en perfekt övergång till den större MF 8S-serien med sitt axelavstånd på 3,05 mm. MF 8S serien har 6 cylindriga 7,4 liters AGCO POWER Steg 5 motorer från 205-305 hk.

”Massey Fergusons ambition är att uppfylla våra kunders önskemål och specifika krav på storlek, styrka och utrusning” säger Thierry Lhotte, Vice President & Managing Director Massey Ferguson, Europe & Middle East. 

”MF 7S.210 finns med utrustningspaketen Efficient och Exclusive samt med en mängd tillbehör för att skräddarsy både komfort och drift efter individuella behov”, tillägger han.

MF 7S.210 har ett perfekt kraft/vikt förhållande för sin storleksklass vilket ger en bra dragkraft i kombination med låg markpackning. 14 tons (GVW) totalvikt och stabil konstruktion gör den till en pålitlig dragare för säkra transporter. 

Likt alla modeller i MF 7S-serien är MF 7S.210 designad för professionella förares högt ställda krav på komfort och styrka samt smart och användarvänlig teknik för att underlätta deras vardag. Många genomtänkta funktioner känns igen från MF 8S som blev "Tractor of the Year 2021" och som satt en helt ny standard på komfort och bekvämlighet samt tagit många tekniska lösningar till en helt ny nivå. 

 

Nya MF 7S.210 fulländar MF 7S-serien

MF 7S specifikationer

NY

Modell

MF 7S.155

MF 7S.165

MF 7S.180

MF 7S.190

MF 7S.210

Motorkapacitet

Sexcylindrig, 6.6-liter AGCO Power

Max effekt

155hk

165hk

180hk

190hk

210hk

Max. EPM effekt

175hk

185hk

210hk

220hk

220hk

Max. vridmoment vid 1,500 varv/min

700Nm

725Nm

750Nm

850Nm

860Nm

Max vridmoment vid 1,500 varv/min (EPM)

750Nm

800Nm

860Nm

925Nm

925Nm

Transmission

Dyna-6 Super Eco

NA

Dyna-VT

Specifikation

Essential, Efficient, Exclusive, Panoramic

Efficient or Exclusive

 

 

  • Starkast i MF 7S-serien med 210 hk och har en steglös Dyna-VT transmission som standard samt finns i två olika utrustningsalternativ Efficient och Exclusive.
  • 6 cyl/6,6 liters AGCO POWER Steg5 motor med maximal effekt på 210 hk och ett vridmoment på 860 Nm samt EPM boost på 10 hk när extra kraft behövs.
  • Dyna-VT transmission är standard för smidig drift och god driftsekonomi.
  • Nytt ergonomiskt armstöd ökar bekvämligheten
  • Nytt Multipad reglage för bekväm kontroll av många funktioner  Modern tyst hytt med hög komfort och mycket ny teknik från prisbelönta MF 8S-serien.
  • MF 7S finns med nya pekskärmen Datatronic5. En tydlig och lättanvänd terminal med logiska funktioner
  • Hjulbas på 2,88 m och en vändradie på 4,93 m garanterar stabilitet, kraft till marken och smidighet
  • Stabil konstruktion och stark hydraulik gör att lyftarmarna bak klarar hela 9600 kg och fram 4000 kg.
  • Ny modern design som knyter samman hela S-serien tack vare en unik Neo-retro stil som även stärker banden till historiska modeller

 

MF 7S.210 det självklara valet

Kraftfull 6 cylindrig motor som ger hela 860 Nm garanterar styrka, lång hjulbas på 2,88 m borgar för hög stabilitet och tillsammans skapar de effektiv dragkraft till marken.

Den stabila konstruktionen ökar både komforten och säkerheten vid transport av tunga laster och det perfekta kraft/vikt förhållandet ger både hög dragkraft och låg markpackning. 

 

Styrkan för att få jobbet gjort

MF 7S.210 har en modern 6 cylindrig, 6,6 liters AGCO POWER motor med den unika och underhållsfria avgasreningen All-in-One. Motorn ger 210 hk och har ett vridmoment på 860 Nm men med EPM boost (Engine Power Management) kan effekten automatiskt ökas till 220 hk och med ett vridmoment på hela 925 Nm samt klara av den tillfälligt höga belastningen vid transport eller jobb med kraftuttag och/eller hydraulik. Detta ökar både säkerhet och effektivitet då kraft behövs som mest. 

 

Steglös Dyna-VT transmission är standard 

Massey Fergusons välkända steglösa växellåda Dyna-VT är standard i nya MF 7S.210. Den bekväma transmissionen ökar farten steglöst från 0,03 km/tim och uppnår 40 km/tim redan vid 1450 varv/min. I Auto mode läge kan man ha ett förvalt motorvarvtal för belastningen och sedan enkelt justera hastigheten med fotgasen eller Multipad spaken. 

Bekväm och omfattande kontroll

Det nya armstödet och den moderna MultiPad spaken är standard i både Efficient och Exclusive modellerna. På MultiPad spaken finns bl.a. aktivering av autostyrning, microjoystick för två d/v elhydrauliska uttag, körlägesinställningar och konstantfarthållare. Med viktiga funktioner nära till hands ökar komfort och kontroll samt att även säkerheten stärks.

Lastare, frontlyft och dess redskap kontrolleras bekvämt med en ny multifunktionsspak som sitter ergonomiskt placerad på armstödet. I spaken kan även körriktning ändras och med funktionen ”Brake to Neutral” friläggs även kopplingen vid broms till stop vilket gör att växling fram/back sker kopplingsfritt direkt i lastarspaken, något som både ökar precisionen och underlättar vid jobb med lastaren. 

 

Tyst, bekväm och en sval hytt

Armstödet och MuliPad spaken är exempel på interiör detaljer som först lanserades i MF 8S men som nu även är hyttförbättringar i MF 7S. Andra nyheter på 7S är nytt luftkonditioneringssystem, bekvämare luftfjädrat standardsäte som går att utrusta med både värme och förbättrad ventilation. Sätet går att få med DDS – Dynamic Dampig System en sidostabiltetsfjädring som automatiskt reagerar på hur kraftiga stötarna är

Effektiv hytt och framaxelfjädring höjer komforten ytterligare. Framaxelfjädringen är ställbar och har en slaglängd på hela 140 mm. Hyttfjädringen är mekanisk på Efficient samt aktivt mekaniskt på Exclusive modellen 

Modern LED ljusbelysning som kan kompletteras med 16 LED arbetslampor garanterar bra sikt även i mörker samt att en snygg signaturbelysning i kombination med MF 7S djärva design ger traktorn rätt attityd. 

Frontlastare och frisiktstak "Visio Roof" är en suverän kombination som ger extremt bra sikt och ökar säkerheten vid ex lastning/stapling på höjden. Chassits design med den tydliga getingmidjan samt att avgasreningen ”All-in-one” för Steg5 delvis sitter under hytten förbättras sikten ytterligare.

 

Datatronic 5 en modern och användarvänlig pekskärm

Datatronic5 har en ljus och tydlig 9-tums pekskärm som nu laddats med den senaste tekniken för att bli ännu mer flexibel. Upplösningen är högre, tekniken bättre och funktionerna enklare allt för att göra skärmen mer logisk och lättanvänd för föraren. 

En traktor med frontlastare och Datatronic5 skärm blir med utrustningspaketet E-Loader ”smartare” vilket gör förarens jobb med lastaren både noggrannare och säkrare. Väg och/eller registrera varje lyft samt summera för exakt total mängd, automatisera återkommande moment, ställ in max höjd, spara och dokumentera utförda jobb.

 

Smart Farming och precisionsodling

Datatronic5 är en intelligent skärm som förutom traktordata även hanterar MF Guide, ISOBUS och övriga Smart Farming program för precisionsodling om de är installerade. Tack vare en logisk meny och smarta "swipe" funktioner kan man lätt ta sig mellan de olika valen. ISOBUS kompatibla redskap integreras enkelt med en Massey Ferguson MF 7S traktor, inga extra skärmar behövs och med modern teknik för Smart Farming från MF Technologys kan du tryggt odla med precision. Det går att få autostyrning med noggrannhet ner till cm nivå, GO mode (ställ in A-B linje i tre enkla steg), sektionskontroll nu med upp till 96 sektioner för att öka precisionen, minska överlappning och undvika luckor. Variabel giva möjliggör precisions spridning av bl.a. utsäde, gödning, växtskydd eller kalk helt anpassat efter variationerna på fältet.

Med MF TaskDoc hanterar du informationen mellan traktor och kontor med USB-sticka eller helt trådlöst i realtid med TaskDoc Pro

Låt radio, mobil och vissa media tjänster bli en integrerad del av traktorn, det är nu möjligt tack vare ett valbart program för Datatronic5 skärmen. Enkel uppkoppling via Bluetooth, USB eller AUX-kabel.

 

MF Connect

MF 7S.210 kan anslutas till MF Connect, AGCOs telemetrisystem för fordonshantering som möjliggör uppsikt och beslutsfattande på distans och i nära realtid. Information om maskinens placering, traktorstatus och servicekoder blir tillgängliga var som helst med en mobil enhet. Med MF Connect kan man se vart maskinen är, vad den gör, följa traktordata, verifiera fakta till faktureringsunderlag samt underlätta samarbetet med serviceverkstaden.


Säkerheten ökas ytterligare tack vare ny Geofencing funktion som skickar ut varningssignaler till en eller flera mobiltelefoner om/när en påslagen maskin lämnar eller anländer till ett fördefinierat område, en smart finess som även underlättar det dagliga logistikarbetet. 

MF 7S.210 har 5-års fritt MF Connect abonnemang.

 

Stark, stabil och smidig

Med en hjulbas på 2,88 m blir MF 7S.210 otroligt stadig men även smidig tack vare ett smart designat chassi som möjliggör snäva styrvinklar så vändradien endast blir 4,93 m.  

MF 7S.210 har bra effekt/viktförhållande och en imponerande totalvikt (GVW) på 14 ton. Trepunktslyftens kapacitet är 9 600kg och frontlyften klarar 4 000kg. Motor ger hela 210 hk utan boost (med EPM 220 hk) vilket gör MF 7S.210 till en idealisk traktor för tuffa jobb där kombinationer med redskap både fram och bak krävs. 

Den långa hjulbasen bidrar till att öka både dragkraften och stabiliteten men den kan förstärkas ytterligare genom rätt däckval. Idag kan man beställa MF 7S.210 med upp till 42 tums bakdäck och det finns ett stort urval av fälgar och däck för att passa olika behov.

 

MF 7S.210 en modern traktor med stil

Med en ny och tydlig Neo-retro design hedrar Massey Ferguson tidigare modeller med en modern stil. Den nya designen lanserades med MF 8S där den ikoniska MF grå randen på huven nu tydligt förenar alla modeller i S-serien samt visar deras gemensamma arv från svunna modeller ända till den nostalgiska MF 100 serien. 

Hitta en återförsäljare