Massey Ferguson introduceert nieuwe functies en opties voor zijn maaidorser-assortiment 2024

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO (NYSE:AGCO), introduceert voor het seizoen 2024 een groot aantal nieuwe functies en opties om de prestaties en efficiëntie van het hele assortiment MF IDEAL maaidorsers te verbeteren.

Naast een nieuw, brutaler MF triple triangle logo krijgen alle maaidorser series nieuwe veranderingen en toevoegingen. Updates zijn onder andere meer motorvermogen voor de MF IDEAL 7, samen met de optie van een stofafzuiging in gewasinvoerkanaal en kopakkerbeheer in het geavanceerde MF AutoTurn systeem.

MF Activa, MF Activa S en MF Beta maaidorsers zijn nu leverbaar met meer af fabriek gemonteerde opties, waaronder AutoTilt header flotation, luchtcompressor en camera kit. Er is ook een ruimere keuze aan banden die geschikt zijn voor alle grondsoorten en omstandigheden.

Dankzij de verzwaarde aandrijflijn van de 12 m PowerFlow maaibord kan deze nu zwaardere, dikkere gewassen verwerken.

"Massey Ferguson is er trots op dat het de boeren op de eerste plaats zet en voortdurend luistert naar feedback om precies te bieden wat ze nodig hebben", legt Jérôme Aubrion, directeur marketing, uit.

Massey Ferguson, Europa & Midden-Oosten. "Deze laatste veranderingen en updates verhogen de productiviteit en keuze, waardoor de machines perfect aansluiten op de behoeften van de eigenaren."

Meer vermogen en functies voor MF IDEAL maaidorsers

- MF IDEAL 7 motor nominaal vermogen verhoogd naar 430pk, met maximaal vermogen tot 476pk

- Eenvoudige Stage V emissieregeling met enkele turbo en geen EGR klep

Nieuwe prestatieverhogende opties voor alle MF IDEAL maaidorsers

- Stofafzuiging gewasinvoerkanaal

- MF AutoTurn volledig kopakkermanagement

- Verstelbare uitloop aan lospijp

- Zware hakselmessen in de strohakselaar

Na snel een reputatie te hebben opgebouwd voor oogsten met hoge capaciteit, profiteert de MF IDEAL 7 nu van een nieuwe AGCO 9,81 liter 7-cilinder Stage 5 motor. Het nominale vermogen van 430 pk is 38 pk hoger dan bij het vorige model en het maximumvermogen van 476 pk is 25 pk meer dan voorheen.

Dankzij een vereenvoudigd ontwerp kan de nieuwe motor voldoen aan de strenge Stage V emissievoorschriften door gebruik te maken van één turbolader en zonder de noodzaak van een uitlaatgasrecirculatieklep (EGR). Dit verhoogt de betrouwbaarheid aanzienlijk en verlaagt de onderhouds- en bedrijfskosten.

Stofafzuiging

Een nieuw afzuigsysteem, leverbaar voor alle MF IDEAL maaidorser modellen, verbetert het zicht in droge en stoffige omstandigheden. Dit maakt gebruik van een hydraulisch aangedreven ventilator om stof uit het invoerkanaal te verzamelen en naar de rechterkant uit te werpen.

MF AutoTurn kopakkerbeheer

MF AutoTurn, dat de maaidorser automatisch naar de volgende rijpaden stuurt, is nu beschikbaar met de optie om ook de functies voor kopakkerbeheer te bedienen. Wanneer de maaidorser de kopakker nadert, start het geautomatiseerde systeem en voert het de volledige procedure uit zonder tussenkomst van de bestuurder:

- Opheffen van het maaibord

- De haspel opnieuw positioneren

- Sturen naar het volgende rijpad

- Dalen van het maaibord naar de werkpositie.

Verstelbare uitloop

Een nieuwe verstelbare uitloop verbetert de nauwkeurigheid bij het lossen onderweg. De uitloop wordt bediend door de multifunctionele hendel en kan traploos worden versteld binnen een bewegingsbereik van 40°. De verstelbare uitloop is beschikbaar voor zowel de STREAMER 140- als de STREAMER 210-versie en maakt het mogelijk om de trekker en aanhanger precies over het aangrenzende zwad te positioneren.

Zware hakselmessen

Alle MF IDEAL maaidorsers kunnen nu af fabriek worden uitgerust met een zwaar uitgevoerd strohakselmes. Een speciale koolstofbehandeling verlengt de scherpte en levensduur, wat stilstand en bedrijfskosten vermindert. Dit is geschikt voor gebruik met de BaseCut of ShortCut strohakselaars.

Een van de andere nieuwe opties voor MF IDEAL maaidorsers is een kit voor het lossen van graszaad, die lange vorken gebruikt om de tank te roeren en zo de gewasstroom te verbeteren. Er zijn ook nieuwe ombouwsets voor gewassen, met keuze in dorskorven om over te schakelen van kleine naar grote korrels of omgekeerd. Een andere optie is beschikbaar voor het oogsten van kwetsbare gewassen.

 

 

Over AGCO

AGCO (NYSE:AGCO) is wereldwijd marktleider in het ontwerpen, produceren en distribueren van landbouwmachines en precisielandbouwtechnologie. AGCO levert waarde aan de klant via zijn gedifferentieerde merkenportfolio, waaronder kernmerken als Fendt®, GSI®, Massey Ferguson®, Precision Planting® en Valtra®. Aangedreven door Fuse® smart farming solutions, AGCO's volledige lijn van apparatuur en diensten helpen boeren onze wereld duurzaam te voeden. AGCO is opgericht in 1990 en het hoofdkantoor is gevestigd in Duluth, Georgia (VS). In 2022 had AGCO een netto-omzet van ongeveer $12,7 miljard. Ga voor meer informatie naar www.AGCOcorp.com. Volg ons op Twitter voor nieuws, informatie en evenementen over het bedrijf: @AGCOCorp. Volg voor financieel nieuws op Twitter de hashtag #AGCOIR.

Dealer zoeken