Noile încărcătoare telescopice MF TH ridică ștacheta în ceea ce privește productivitatea și confortul

Massey Ferguson, o marcă globală a AGCO (NYSE: AGCO), anunță cu mândrie lansarea celei mai recente serii de încărcătoare telescopice MF TH, echipate cu cabine complet noi, plus alte modificări semnificative pentru îmbunătățirea confortului, operării și productivității.

Los seis modelos de la serie MF TH de última generación están diseñados para realizar cualquier trabajo con facilidad. La gama comienza con la semi-compacta MF TH 6030 y llega hasta la MF TH.8043, que proporciona una capacidad máxima de elevación de 4.300 kg y una altura de 7,5 m, además  puede equiparse con un cazo de 3500 litros de capacidad.

Las mejoras significativas en la transmisión hidrostática, que incluyen un nuevo modo de funcionamiento, garantizan que la serie MF TH funcione con mayor suavidad para facilitar el trabajo y aumentar la productividad. Un sistema hidráulico potente y de alto caudal, equipado con un control proporcional, otorgando una precisión y rendimiento óptimos en la manipulación de materiales.

Cele șase modele de ultimă generație din seria MF TH sunt concepute pentru a gestiona cu ușurință fiecare activitate. Gama include, de la modelul semi-compact MF TH 6030 până la cel mai recent model MF TH.8043, care oferă o capacitate maximă de ridicare de 4.300 kg și o înălțime de ridicare de 7.5 m, putând fi echipat cu o cupă de 3.500 litri.

Îmbunătățirile semnificative ale transmisiei hidrostatice, care includ un nou mod de operare, asigură ușurința de utilizare și productivitatea sporită pentru seria MF TH. Sistemul hidraulic robust și cu debit mare, cu control proporțional, oferă productivitate și precizie optimă de manipulare a materialelor.

„Încărcătoarele telescopice MF TH au deja o reputație solidă în materie de performanțe excelente, productivitate, vizibilitate și manevrabilitate. Aceste noi modele prezintă acum cele mai interesante evoluții din ultimii 10 ani de producție a gamei MF TH. Aceasta nu este doar o actualizare - este un progres”, declară Thierry Lhotte, vicepreședinte și director general Massey Ferguson, Europa și Orientul Mijlociu.

„Seria MF TH este transformată complet. Echipată în prezent cu o cabină ce oferă un nivel ridicat de confort, această nouă generație oferă confort și control de excepție, combinate cu o operare mai lină și automatizare suplimentară”, explică domnul Lhotte.

„Noua serie MF TH reflectă nu numai noul design Massey Ferguson lansat inițial pentru MF 8S, ci și modificările semnificative ale cabinei, care le permit operatorilor să beneficieze de comenzi moderne și avansate într-un mediu de lucru liniștit și confortabil. Renumita noastră manetă MF Power Control, utilizată pentru toate tractoarele Massey Ferguson, este oferită acum standard, asigurând o operare excelentă cu mâna stângă”, adaugă Francesco Murro, director de marketing Massey Ferguson EME.

Pe lângă un nou scaun, există și un nou joystick care oferă o operare fără efort a sistemului hidraulic și a transmisiei, în timp ce un nou afișaj color oferă o gamă de informații privind funcționarea.

Automatizarea suplimentară pentru suspensia brațului, frâna de parcare, reglarea înălțimii brațului și comenzile privind a treia funcție hidraulică sporesc ușurința în utilizare.

„Performanța ridicată combinată cu un confort de excepție, transformă seria MF TH într-un real ajutor pentru operator”, explică domnul Murro.

Toate modelele sunt echipate cu motoare avansate cu patru cilindri, care respectă standardul de emisii Stage V, iar puterea dezvoltată atinge 135 CP pentru modelele MF TH 6534, MF TH 7038 și MF TH 8043. Pentru celelalte modele, puterea este de 100 CP. Capacitatea de ridicare și specificațiile de înălțime rămân neschimbate.

 

Specificațiile seriei de încărcătoare telescopice MF TH

Model

Putere

Înălțime de ridicare

Capacitate de ridicare 

Debit ulei

Transmisie

Semi-compacta

MF TH 6030

100 cp

6,00m

3.000kg

100l/min

Hidrostatică

MF TH 7030

100 cp

6,75m

3.000kg

100l/min

Hidrostatică

Standard

MF TH 6534

135 cp

6,50m

3.400kg

190l/min

Hidrostatică

MF TH 7035

100 cp

7,00m

3.500kg

100l/min

Hidrostatică

MF TH 7038

135 cp

7,00m

3.800kg

190l/min

Hidrostatică

MF TH 8043

135 cp

7,50m

4.300kg

190l/min

Hidrostatică

 

  • O gamă largă de modele, care se pliază pe toate cerințele de manipulare și nivelurile de investiții
  • Designul silențios și confortabil al cabinei asigură vizibilitate și control de excepție. Noua formă a capotei, cu profil coborât, menține o vizibilitate nerestricționată pentru partea din spate și trei sferturi din partea dreaptă
  • Noul design neo-retro al familiei Massey Ferguson a fost introdus mai întâi pentru tractoarele MF 8S
  • Operare îmbunătățită semnificativ cu un scaun cu caracteristici tehnice ridicate, maneta nouă MF Power Control, accelerație manuală, ecran tactil, color de 7” disponibil opțional și cameră video pentru marșarier
  • Noul joystick a fost conceput exclusiv pentru încărcătoarele telescopice din seria MF TH, cu o nouă opțiune pentru joystick-ul integrat în cotieră
  • Funcție nouă, opțională pentru bascularea cupei
  • Control excelent asigurat de funcționarea lină și receptivă a transmisiei hidrostatice
  • Un nou mod al transmisiei pentru modificarea vitezei de deplasare a încărcătorului telescopic perfect pentru activitățile care necesită atât viteze de deplasare constante, cât și variabile
  • Sistemul de detectare a sarcinii și sistemul hidraulic asigură un debit ridicat, de până la 190 l/min
  • Motoarele cu 4 cilindri de ultimă generație, care respectă standardul de emisii Stage V asigură necesarul de putere, dar și economie de carburant
  • Setarea economică a motorului asigură un cuplu mai mare într-un interval de turații scăzute, pentru un consum redus de carburant.

 

Gamă largă de modele pentru gestionarea fiecărei activități

Gama alcătuită din șase modele noi de încărcătoare telescopice MF TH permite utilizatorilor să aleagă dimensiunea și specificațiile exacte pentru adaptarea optimă la orice activitate efectuată în curte sau pe câmp.

Două modele semi-compacte agile, care măsoară doar 2,1 m lățime x 2,1 m înălțime, sunt ideale pentru lucrul în spații închise și clădiri agricole tradiționale. Aceste două utilaje și modelul MF TH 7035 de mari dimensiuni sunt echipate cu un motor ce dezvoltă o putere de 100 CP și au un debit hidraulic de 100 l/min. Capacitatea de ridicare este de 3 t, pentru modelul MF TH 6030 la înălțimi până la 6 m, iar pentru modelul MF TH 7030 de până la 7 m. Modelul MF TH.7035 de mari dimensiuni are o capacitate de ridicare de 3,5 t, până la 7 m.

Cele trei încărcătoare telescopice standard MF TH de mari dimensiuni sunt echipate cu motoare care respectă standardul de emisii Stage V și dezvoltă o putere de 135 CP pentru această nouă generație. Motoarele sunt prevăzute cu un sistem hidraulic cu detectare a sarcinii, cu un debit de 190 l/min și, în funcție de model, asigură înălțimi de ridicare cuprinse între 6,5 m și 7,5 m și capacități de ridicare cuprinse între 3,4 t și 4,3 t pentru modelul MF TH.8043, care poate fi echipat cu o cupă de 3.500 l.

 

Noua cabină silențioasă oferă un nivel de confort și vizibilitate de excepție

Concepută special pentru a le oferi operatorilor MF TH un nivel superior de confort și control, cabina complet nouă are o structură cu mai multe linii curbe, asimetrică, cu acces ușor printr-o ușă cu deschidere mai largă.

Operatorii stau acum confortabil pe noul scaun standard cu suspensie pneumatică. Scaunul încălzit opțional, preluat de la tractoarele MF, răspunde automat la severitatea denivelărilor și dispune de o reglare automată în funcție de înălțime și greutate.

Cabina spațioasă este acum mult mai silențioasă pentru toate vitezele de deplasare și în toate condițiile de funcționare, inclusiv atunci când ferestrele sunt deschise. Măsurătorile arată o reducere semnificativă, de 1,5 dBA la deplasarea pe șosea și până la 2-3 dBA în timpul operațiunilor de încărcare, împreună cu reducerea intensității și tonului zgomotului.

Vizibilitatea excepțională se datorează designului cu linii curbe, iar noul profit coborât al capotei menține o vizibilitate nerestricționată spre partea din spate și trei sferturi din partea dreaptă. Noile oglinzi exterioare, montate într-o poziție mai înaltă, asigură o vizibilitate îmbunătățită asupra părții din spate, în timp ce covorașele detașabile reduc zgomotul, fiind ușor de curățat.

Dotările opționale includ un compartiment frigorific, oglindă dreapta cu reglare electrică și un ștergător lateral, pentru îmbunătățirea continuă a vizibilității asupra părților laterale și oglinzilor.

 

Comenzi excepționale pentru operare ușoară

Toate încărcătoarele telescopice din seria MF TH sunt echipate cu maneta MF Power Control montată pe partea stângă, inclusă ca dotare standard. Este aceeași manetă utilizată pentru toate tractoarele Massey Ferguson și este montată într-o poziție confortabilă, sub volan. Cele trei funcții pot fi utilizate simplu, prin câteva acționări ale manetei: deplasare înainte și înapoi, schimbarea treptelor de viteză ale transmisiei hidrostatice și selectarea modului Neutru.

Acest lucru permite gestionarea operațiunilor de încărcare cu mâna dreaptă, în timp ce simpla mișcare a unui deget de la mâna stângă controlează transmisia.

Un nou terminal standard cu un ecran color de 5” afișează într-un mod clar informații despre funcționare și poate fi utilizat pentru alegerea modurilor de direcție, care includ o setare nouă cu deplasare laterală, semi-crab. Un meniu intuitiv facilitează navigarea în cadrul setărilor, în timp ce afișajul camerei de marșarier opționale, cu instrucțiuni privind siguranța, apare automat la selectarea treptei de deplasare în spate.

Alte funcții pot fi accesate de pe ecranul opțional de 7” al terminalului, care le permite operatorilor să selecteze modul de direcție și debitul sau secvența hidraulică. De asemenea, afișajul include informații detaliate privind gestionarea activității în funcție de sarcini și operatori. Este inclusă și o conexiune Bluetooth cu un microfon pentru telefon instalat pe bord, împreună cu setări integrate pentru radio și muzică.

 

Control lin și precis al joystick-ului

Conceput special pentru seria MF TH, noul joystick multifuncțional cu design ergonomic asigură un control simplu, necesitând cu 20% mai puțin efort decât modelul anterior. Acest lucru permite o operare ușoară și precisă a sistemului hidraulic și a transmisiei.

Partea pivotantă spate cu trei poziții este utilizată pentru selectarea modurilor de direcție: în față, în spate și neutru. Acestea reproduc aceleași funcții ale manetei MF Power Control, oferind o selecție de moduri pentru schimbarea direcției și controlul transmisiei.

O nouă opțiune de basculare a cupei, controlată printr-un buton de pe joystick, ajută la umplerea și golirea rapidă a acesteia. Răspunsul basculării este asociat mișcărilor joystick-ului, permițând operatorilor să controleze cantitatea și timpul de acționare.

În spatele joystick-ului, pe consolă, se află panoul de comandă al MF TH cu butoane simple și intuitive, utilizate pentru navigarea prin afișajului noului ecran. Comanda pentru volumul radioului și al telefonului poate fi găsită aici, la selectarea opțiunii terminalului de 7”.

În dreapta noului joystick se află noua accelerație manuală. Introdusă pentru a satisface cererea clienților, acesta joacă, de asemenea, un rol important în controlul transmisiei.

O nouă opțiune, joystick-ul integrat în cotieră, permite utilizatorilor să profite din plin de confortul suplimentar de pe scaunul cu suspensie. Acesta poate fi reglat în funcție de preferințele operatorilor.

 

Modurile noi ale transmisiei îmbunătățesc operarea

Această serie MF TH de ultimă generație introduce un mod complet nou de acționare a transmisiei hidrostatice, care este disponibilă pentru toate modelele. Acum, prin adăugarea noii accelerații manuale, operatorii pot seta turația dorită a motorului și apoi pot utiliza pedala pentru a schimba viteza de deplasare a încărcătorului telescopic.

Transmisia este ideală pentru activitățile care necesită viteze de deplasare constante și în schimbare, precum hrănirea, așezarea așternutului și măturarea, ajutând și la îmbunătățirea economiei.

Controlul îmbunătățit este asigurat de „Dynamic Drive”, care modifică agresivitatea mișcărilor alternative și răspunsul pedalei de accelerație. Acest lucru le permite operatorilor să aleagă cât de rapid sau lent să fie răspunsul transmisiei pentru a se adapta la utilizarea sau condițiile existente.

Alte îmbunătățiri ale transmisiei unice cu patru trepte de viteză îi permit să răspundă mai ușor și mai precis, cu precizie milimetrică.

 

Sistem hidraulic robust și inteligent

Un sistem hidraulic cu detectare a încărcăturii robust asigură până la 190 l/min pentru utilajele cu o putere de 135 CP și 100 l/min pentru modelele cu o putere de 100 CP, dispunând de un control electrohidraulic proporțional pentru toate funcțiile și oferind precizie și productivitate optime.

Acest lucru oferă performanțe de ridicare excelente, chiar și la turații reduse ale motorului, cu sistemul SHS (Smart Handling System) Massey Ferguson, care le permite operatorilor să stabilească debitul maxim pentru o funcționare lină și precisă.

Sistemul Cushion Retract asigură o fluiditate a acțiunii și extinde durata de viață a componentelor. Poate fi specificată o comandă electrică suplimentară, pentru controlul treptelor a patra și a cincea necesare operării implementelor frontale solicitante, precum tocătoarele de paie și cupele pentru alimentare.

 

Motoare Stage V puternice și eficiente

Toate noile încărcătoare telescopice din seria MF TH sunt echipate cu motoare de ultimă generație, care au o capacitate cilindrică de 3,4 l și care respectă standardul de emisii Stage V. Acestea dezvoltă o putere de 100 CP pentru modelul MF TH 7035 și cele două modele semi-compacte; și o putere de 135 CP – o creștere de 5 CP față de modelele anterioare – pentru trei dintre utilajele standard.

Acest motor avansat îndeplinește cerințele strice ale standardului de emisii Stage V, iar componentele sunt instalate cu atenție sub capota laterală îngustă. Acest lucru îmbunătățește vizibilitatea asupra unei pante abrupte în spate, oferind o vedere și mai bună asupra roții dreapta spate.

Găsiți un dealer