Massey Ferguson MF 7S Serisi, daha akıllı traktör performansında yeni bir çağ başlatıyor!

AGCO'nun dünya çapında bir markası olan Massey Ferguson, 155 hp'den 190 hp'ye kadar maksimum güç sunan dört yeni modeli ile yepyeni MF 7S Serisinin lansmanını duyurmaktan gurur duyar.

Profesyonel, seçici kullanıcılar için tasarlanan bu yeni traktörler, standart olarak yüksek teknik özelliklerle donatılmıştır ve tüm iş ve uygulamalara uygun şanzıman, kabin konforu, otomasyon ve kontrol teknolojisi seçenekleriyle birlikte gelir.

Massey Ferguson'un yeni, net, açıklayıcı tanımlarını sağlayan sayılar, traktörlerin maksimum gücünü gösterir: MF 7S.155, MF 7S.165, MF 7S.180 ve MF 7S.190. Tümü aynı zamanda, modele bağlı olarak Motor Güç Yönetimi (EPM) ile 30 hp'ye kadar ekstra güç sağlar. 2,88 metre dingil açıklığı ve altı silindirli, 6,6 litrelik motora sahip bu yeni traktörler, yeni dört silindirli 135-180 hp aralığındaki MF 6S Serisi ve 7,4 litrelik motorlarla çalışan daha büyük MF 8S Serisi arasında mükemmel bir köprü oluşturuyor.

Massey Ferguson Avrupa ve Orta Doğu Bölgesi Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Thierry Lhotte, “Massey Ferguson, sade ve güvenilir traktörlerde yeni çağımızı MF 7S Serisi ile genişletiyor” diyor. “Aynı zamanda, ilk kez ödüllü MF 8S Serisinde görülen yeni teknoloji ve özelliklerin eklenmesiyle yeni konfor, kontrol, rahatlık ve bağlanabilirlik düzeyleri sunuyoruz.

Lhotte; “Güç, çeviklik, otomasyon ve performans artırıcı teknolojinin birleşimiyle MF 7S Serisi, modern tarım operasyonları için gereken üretkenliği sağlıyor. Operatörlerin bu performansı uzun saatler boyunca korumalarına yardımcı olmak için daha serin, konforlu ve sessiz kabin, kullanımı kolay, kullanışlı kontrollerle donatılmıştır.

MF 7S, ister müteahhitlik işi, ister daha büyük çiftlik veya karma işletme olsun, tüm operasyonlarınıza büyük faydalar sağlıyor” diye ekliyor.

Modele bağlı olarak, tarlada ve yolda üretkenliği ve performansı artırmak için çeşitli konfor ve iş sonuçları artırıcı özellikler sağlamak üzere tasarlanmış Essential, Efficient, Exclusive ve Panoramik özellik seçenekleri mevcuttur.

 

Yeni MF 7S Serisi özellikleri

Model

MF 7S.155

MF 7S.165

MF 7S.180

MF 7S.190

Motor

6-silindir, 6,6-litre AGCO Power

Azami güç

155hp

165hp

180hp

190hp

EPM ile azami güç

175hp

185hp

210hp

220hp

Azami tork @ 1,500 dev/dak’da

700Nm

725Nm

750Nm

850Nm

Azami tork @ 1,500 dev/dak’da EMP’li

750Nm

800Nm

860Nm

925Nm

Şanzıman

Dyna-6 Super Eco

Dyna-VT (for Efficient & Exclusive only)

Özellikler

Essential, Panoramic, Efficient ya da Exclusive

Efficient ya da Exclusive

 

  • Optimum konfor, kontrol otomasyonu ve bağlanabilirlik sunan dört adet güçlü ve çevik, yüksek özellikli traktör seçeneği
  • Güçlü, kusursuz 6,6 litre, altı silindirli motorlar, 155 hp'den 190 hp'ye kadar maksimum güç sağlar. Hepsi, her koşulda üretkenliği koruyarak cömert ekstra güç ve tork üretir
  • Tüm modellerde yeni, geliştirilmiş Dyna-VT Süper EKO şanzıman veya 180 hp'ye kadar traktörlerde Otomatik Modlu verimli, kullanımı kolay Dyna-6 Süper Eko şanzıman seçeneği
  • Standart olarak sunulan yüksek teknik özelliklere ek olarak Essential, Efficient, Exclusive veya Panoramik versiyon seçenekleri
  • Modern, serin ve sessiz kabin, ödüllü MF 8S Serisinden gelen yeni teknolojiyle yüksek düzeyde konfor ve kontrol kolaylığı sunar
  • Yeni Multipad, Efficient ve Exclusive modellerinde tek kol, kapsamlı kontrol ve kolçak montajı sağlar
  • Kullanımı kolay ve mantıksal Datatronic 5 terminali, yeni MF E-loader seçeneği ile yeni, daha parlak ve daha net bir dokunmatik ekrana sahiptir
  • Uzun, 2,88 metre dingil açıklığı ve sağlam şasi, güç ve dengeyi, 4,93 metre dönüş yarıçapı ile optimum manevra kabiliyetiyle birleştirir
  • Yüksek kapasiteli 9.600 kg arka ve 4.000 kg ön askılarla ağır yükleri taşımak ve çekmek için tasarlanmıştır
  • 14 tonluk Mükemmel Brüt Araç Ağırlığı (GVW) ve 44,5 tona kadar Brüt Kombinasyon Ağırlığı (GCW)
  • Akıllı, pratik neo-retro tasarım, stile içerik katar.

 

Güçlü, kararlı, bağlantılı

MF 7S Serisindeki dört yeni traktör, optimum denge ve çekiş için 2,88 metre uzunluğunda bir dingil açıklığı üzerine inşa edilmiştir. Güçlü altı silindirli, 6,6 litrelik motorlar, yüksek düzeyde konsantre güç ve tork sağlarken, sağlam mühendislik, traktörlerin ağır yükleri taşımasını ve çekmesini sağlar.

Tarlada, yolda ve bahçede yüksek performans sağlamak için geliştirilen bu yüksek verimli traktörlerin kullanımı da kolaydır. Geniş bir çalışma yelpazesinde performansı artırmaya daha fazla yardımcı olmak için bir dizi otomatik özellik, sade kontroller ve bağlantılı teknolojiler ile donatılmıştır.

 

En çok ihtiyaç duyulan zamanlar için ekstra güç ve tork

Gelişmiş bir 6,6 litre, altı silindirli AGCO Power motor, MF 7S Serisinin güçlü kalbini oluşturur. 155 hp'den 190 hp'ye kadar maksimum güç sağlayan tüm modeller, nakliye, PTO çalışması veya zorlu hidrolik gereksinimler için gerektiğinde otomatik olarak üretilen cömert ekstra güç ve torktan yararlanır.

Massey Ferguson, dizel oksidasyon katalizörü (DOC), seçici katalitik indirgeme (SCR) ve kurum katalizörünü (SC) birleştiren benzersiz 'Hepsi-Bir-Arada' sistemiyle en son, son derece zorlu StageV emisyon düzenlemelerini tek bir kompakt ünitede karşılamaya devam ediyor. Kabinin altına düzgün bir şekilde yerleştirilmiş olan bu ünitenin, görüş üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur ve esasen egzoz borusu eskisi kadar incedir.

 

En iyi şanzıman seçimi

Massey Ferguson'un son derece verimli ve kullanımı kolay Dyna-VT EKO şanzımanı, sorunsuz vites değiştirme sunar ve tüm modellerde sunulur. Dyna-VT'nin Super Eko versiyonu, traktörün sadece 1.450 dev/dak motor devrinde 40 km/s hıza ulaşmasına izin vererek verimliliği daha da artırır.

Son derece saygın Dyna-VT sürekli değişken şanzıman artık yeni bir otomatik moda sahiptir. Bu, operatörlerin Multipad kolunu veya ayak pedalını ileri hızı değiştirmek için kullanmasını sağlarken, yüke ve hıza göre optimum motor devrini otomatik olarak ayarlar. Daha sorunsuz çalışma sağlamasının yanı sıra yakıt verimliliğini de artırır.

Alternatif olarak, 180 hp'ye kadar olan tüm modeller MF 7S.180 için ünlü, yüksek verimli ve güvenilir Dyna-6 Super Eko 24 x 24 yarı powershift şanzıman seçeneği mevcuttur. 20 yılı aşkın süredir tarlalarda kendini kanıtlamış olan bu sistem, yakıt tasarrufu sağlamak için 1.500 dev/dak'lık düşük devirlerde 40 km/s azami hıza ulaşıyor.

Tüm Dyna-6 modellerinde standart olan Otomatik Mod, motor yüküne ve devrine göre hızları otomatik olarak değiştirir. Operatörler, değişikliklerin yapıldığı motor devrini manuel olarak da ayarlayabilir.

Hepsi aynı zamanda, kabin dikmesi üzerindeki bir anahtarla kolayca etkinleştirilen kullanışlı frenle boşa alma işlevi ile donatılmıştır.

Özel mahsullerde çalışanlar, 1400 dev/dak'da  70 m/saate kadar hızlarda hassas kontrol sağlayan Süper Sürüngen seçeneğini memnuniyetle karşılayacaktır.

 

Sessiz, konforlu ve serin kabin

MF 7S operatörleri, daha fazla konfor ve daha iyi kontrol sağlayan önemli kabin iyileştirmelerinden yararlanır. İlk olarak Yılın Traktörü ödüllü MF 8S traktörlerde tanıtılan bu özellikler, yeni bir kolçak, Multipad kontrolörü ve gelişmiş bağlantı içerir.

Yeni bir klima sistemi sayesinde kabin şimdi eskisinden 4°C'ye kadar daha serin ve Exclusive ve Efficient versiyonları için krom direksiyon simidi ve siyah gösterge paneli ile tamamen yeni, yüksek kaliteli bir döşemeye ve görünüme sahip.

Operatörler yeni, daha konforlu, standart havalı süspansiyonlu koltuktan faydalanır. İyileştirilmiş havalandırmaya sahip ısıtmalı koltuk seçeneği, yanal denge süspansiyonu ile çarpmaların şiddetine otomatik olarak yanıt veren DDS (Dinamik Sönümleme Sistemi) ile donatılmıştır.

Kullanışlı ve mantıksal bir düzende düzenlenmiş tüm kontrollere ulaşmak kolaydır. Spesifikasyona bağlı olarak, yeni kolçak ve Multipad, daha az kullanılan işlevler için bir tuş takımı ile birlikte basit, kapsamlı kontrol sağlar.

Dış kısımda, kaput lamba şeridiyle birlikte bir LED lamba tasarımı, 16 adede kadar LED çalışma lambası opsiyonu seçeneğiyle parlak bir marka imzası oluşturur. Ön yükleyici işlemleri için, tüm kaldırma aralığı boyunca yükün harika bir görünümünü sağlayan kullanışlı Visio tavan seçeneği de vardır.

Konforu daha da artırmak için, isteğe bağlı mekanik veya aktif mekanik kabin süspansiyonunun yanı sıra süspansiyonlu ön aks seçeneğide bulunur.

 

Kullanışlı kapsamlı kontrol

Efficient ve Exclusive özellikleri, koltuğa bağlı yeni Multipad kolu ve kapsamlı kontrol kolçak içerir. Bu kullanımı kolay, ISOBUS uyumlu kontrolör, askı kontrolü anahtarı, seyir ayarları, sürüş modu ön ayarları ve MF Guide aktivasyonu dahil her şeyi elinizin altında tutar. Ayrıca iki elektrikli spool valfi çalıştırmak için bir mikro joystick'e de sahiptir.

Yeni, benzersiz çok işlevli kumanda kolu seçeneği, ön yükleyici ve ön askının kolay kontrolünü sağlar. Bu, spool valfleri çalıştırmanın yanı sıra operatörlerin yön ve traktör hızlarını değiştirmesine de olanak tanır.

 

Parlak ve net dokunmatik ekran işlemi

Operatörler, parlamayı azaltmak için çok daha parlak ve daha net bir dokunmatik ekrana sahip olan Datatronic 5 terminalindeki en son güncellemeleri takdir edeceklerdir. Ana sayfadaki yeni kısayolların yanı sıra daha yüksek çözünürlüklü renkler ve siyah bir arka plan da kullanımı kolaylaştırıyor.

Ayrıca, yükleme doğruluğunu, üretkenliği ve güvenliği artırmaya yardımcı olan ve yeni Kova Sallama yeteneğinin kontrolünü ve ayarını sağlayan MF E-Loader seçeneği de yenidir.

Bu, operatörlerin ayrı çatal veya kova yüklerini tartmalarını ve toplam, yük veya işi kaydetmelerini sağlar ve bunlar basit bir elektronik tablo olarak aktarılabilir. Farklı yükleme döngüleri için otomatik sıralamaların yanı sıra üst ve alt limitleri ayarlamak ve kaydetmek de mümkündür.

Exclusive ve Efficient versiyonları için yeni olan, radyo, cep telefonu ve medyanın Bluetooth, USB veya Aux kablosu üzerinden girişlerle Datatronic 5 ekranı üzerinden çalıştırılmasını sağlayan bir seçenektir. Operatörler, ekranda bir açılır pencere ile gelen aramalar konusunda uyarılır; bu, aramaları yanıtlamalarına, reddetmelerine veya sessize almalarına olanak tanır.

 

Bağlantılı teknolojiler hassasiyeti artırır

Datatronic 5 yalnızca tüm traktör işlevlerini yönetmekle kalmaz, aynı zamanda ISOBUS bağlantısı ve GPS sinyali ile MF Technologies'in Hassas Tarım paketini de çalıştırır. Bunlar arasında, hızlı kurulumlu 'Go-Mode' özelliğine sahip MF Guide ve çakışmaları azaltmak ve MF Rate (Oran) Kontrol kullanarak değişken oranlı uygulamalarla girişleri hassas bir şekilde hedeflemek için MF Section (Bölüm) Kontrolü bulunur.

MF TaskDoc üzerinde otomatik olarak toplanan ve kaydedilen veriler USB bellek kartı ile aktarılır. MF Task Doc Pro seçeneği, uygulama planları oluşturmanıza ve çiftlik yönetim yazılımıyla kablosuz olarak senkronize etmenize olanak tanır. MF Telemetri, tüm MF 7S modellerinde standarttır.

 

Güçlü, dengeli ve manevra kabiliyeti yüksek

2,88 metre dingil açıklığı ve güçlü, şekillendirilmiş şasisi ile MF 7S Serisi, dengeyi manevra kabiliyeti ile birleştirerek sadece 4,93 metrelik bir dönüş yarıçapı sunar.

Mükemmel bir şekilde dengelenmiş, aynı zamanda mükemmel bir güç/ağırlık oranı ve etkileyici bir 44,5 ton Brüt Kombinasyon Ağırlığı sağlarlar. Arkada 9.600 kg ve önde 4.000 kg ve 14 tona kadar Brüt Araç Ağırlığı (GVW) olan askı kapasiteleri, bu traktörleri ön ve arka kombine ekipmanlar ile çalışmak için ideal hale getirir.

Uzun dingil mesafesi ayrıca zemin basıncını düşürmeye yardımcı olan 42 inç çapa kadar arka lastikler seçilerek daha da geliştirilmiş olan çekiş ve dengeyi artırmaya yardımcı olur. Ağır işler için, MF 7S'nin üst düzey çalışma ve nakliye için çevikliğinden yararlanmak için kolayca çıkarılabilen çok çeşitli denge ağırlığı seçenekleri vardır.

 

Özgünlük ile stil

Göz alıcı yeni neo-retro tasarım, modern stiliyle Massey Ferguson'un mirasına saygı niteliği taşıyor. Yanlardaki ikonik MF gri kılıç şeridinin yeni bir yorumunu ve geçmişi MF 100 Serisine dayanan at yuları motifini içeren MF 8S'de başlatılan yeni aile stilini sürdürüyor.

İnce, dar, "yaban arısı şekilli" kaporta, görüşü artırırken, kavisli yapıda şekillendirilmiş şasiyle birlikte, optimum manevra kabiliyeti için tekerleklerin dar olarak dönmesine izin verir.

Bayi Bul