Noua serie Massey Ferguson MF 5S combină perfect caracteristicile utilajului, necesare în fermele de animale

Massey Ferguson, o marcă internațională a AGCO (NYSE:AGCO), anunță cu mândrie introducerea a cinci modele noi de la 105 CP la 145 CP din Seria MF 5S, care continuă impresionanta experiență îmbunătățită pentru operator și cu design din noua generație introdusă la noua Serie MF 8S avansată.

Descoperă mai multe informații despre seria MF 5S pe website-ul nostrum.

Cu cea mai bună vizibilitate din domeniu și raza de întoarcere de 4m din topul industriei, cea mai îngustă capotă cu bot înclinat și trăsături practice, acestea sunt tractoare cu încărcătoare superioare. Sarcina lor utilă și capacitatea mai mare de cuplare fac din acestea executanți puternici pe câmp și pe drum.

Toate modelele sunt dotate cu motoare cu patru cilindri, ce oferă puteri maxime de la 105 CP până la un model de 145 CP dintr-o gamă nouă excelentă. Puteți alege din trei niveluri de specificație - Essential, Efficient și Exclusive, plus o gamă de opțiuni inclusiv control deosebit de la tehnologia Smart Farming ușor de folosit, de ultimă generație.

„Seria MF 5S versatilă combină performanța înaltă, confortul și agilitatea cu cea mai bună vizibilitate din domeniu și caracteristici speciale care le fac tractoare cu încărcătoare superioare”, declară Francesco Murro, Director de Marketing la Massey Ferguson pentru Europa și Orientul Mijlociu.

„Adevărate tractoare multifuncționale, Seria MF 5S oferă posibilitatea de alegere corectă a puterii și specificațiilor potrivite pentru toate aplicațiile. Pornind de la Seria MF 5700 S de succes, aceste tractoare moderne oferă o funcționare simplă și caracteristici îmbunătățite cu costuri scăzute pentru proprietar. MF 5S îmbină dimensiunile compacte necesare pentru creșterea animalelor și fermieri micști cu performanța și puterea necesară pentru lucrări agricole”, adaugă acesta.

Cu dimensiunile sale compacte, ampatament de 2,55m, vizibilitate excelentă, control și debit hidraulic mare, MF 5S se bazează pe reputația recunoscută a Massey Ferguson ca specialist de top în încărcătoare. Toate modelele pot fi furnizate pregătite pentru încărcător, sau vin dotate cu un încărcător montat din fabrică din Seria MF FL Massey Ferguson.

Pentru operațiunile agricole sau mixte tractoarele MF 5S oferă o mulțime de caracteristici pentru creșterea producției. Capacitatea de ridicare a cuplajului spate este crescută la 5.700kg la toată gama și până la 6.000kg în unele circumstanțe specifice, în timp ce noua capacitate de cuplare față, mai puternică, este crescută de la 2.500kg până la impresionanta cifră de 3.000kg. Împreună cu o greutate totală a vehiculului (Gross Vehicle Weight / GVW) de 9.500kg, aceasta permite tractoarelor să manevreze în siguranță accesorii mai late pentru a îmbunătăți ritmul de lucru.

Cea mai recentă tehnologie Smart Farming îmbunătățește producția și eficiența cu caracteristici ușor de utilizat pentru agricultura de precizie, inclusiv telemetria MF Connect, direcția automată MF Guide, MF Section Control și MF Rate Control.

„Fie că lucrează pe un teren arabil sau cu un contractant, la o fermă de creștere a animalelor sau una pentru lapte, aceste tractoare simple, de încredere, confortabile, versatile și bine dotate livrează performanța de care au nevoie fermierii moderni cu costuri de funcționare scăzute”, adaugă dl Murro.

 

Specificații Seria MF 5S Massey Ferguson

  MF 5S.105 MF 5S.115 MF 5S.125 MF 5S.135 MF 5S.145
Motor AGCO Power 4 cilindri / 4,4 litri Stadiul V
Transmisie Dyna-4 cu Speedmatching sau Dyna-6 semi powershift cu AutoDrive
Putere max. 105 CP 115 CP 125 CP 135 CP 145 CP
Torsiune max.* 440Nm 460Nm 520Nm 540Nm 550Nm
Capacitate ridicare spate      5.700kg  
Capacitate ridicare față**      3.000kg  
Ampatament      2.550mm  


*Torsiune max. la 1.500rpm; **Opțiune cuplaj față

 

CARACTERISTICI SERIA MF 5S

  • Posibilitate de alegere din trei specificații – Essential, Efficient și Exclusive pentru a îndeplini toate cerințele și diferite aplicații. Alte opțiuni ale tractoarelor adaptează tractoarele la nevoi specifice.

  • Noua specificație a unui încărcător montat din fabrică include o gamă vastă de caracteristici pentru a îmbunătăți ușurința la instalare, funcționare și comandă

  • Manevrabilitate și vizibilitate de top în industrie

  • Cabina răcoroasă, silențioasă îmbunătățește confortul operatorului, cu noi opțiuni ergonomice de suspensie și comenzi și rezemător de braț

  • Cel mai recent motor AGCO Power cu patru cilindri, de 4,4 litri, îndeplinește regulamentele de emisii din Stadiul V cu tehnologia simplă „All-In-One” proiectată pentru durata de viață a tractorului. Fluxul de aer optimizat îmbunătățește răcirea împreună cu o nouă opțiune de ventilator reversibil

  • Posibilitatea de alegere a transmisiilor renumite Dyna-4 sau Dyna-6 cu funcțiile standard Brake-to-Neutral și opțiunile de schimbare automată Speedmatching sau AutoDrive

  • Design nou al axului frontal suspendat cu capacitate mai mare

  • Cuplajul în trei puncte mai puternic asigură capacitate de ridicate de 5.700kg la toată gama, în timp ce cuplajul frontal manevrează până la 3.000kg. Greutatea totală a vehiculului (Gross Vehicle Weight / GVW) mărită la 9.500kg

  • Noile terminale touch-screen intuitive Datatronic 5 și Fieldstar 5 cu tehnologia Smart Farming ajută la optimizarea operațiunilor și măresc precizia și profitul

 

ALEGEȚI SPECIFICAȚIA POTRIVITĂ PENTRU TOATE SARCINILE

Toate cele cinci tractoare din Seria MF 5S sunt disponibile cu posibilitatea de alegere a specificațiilor Essential, Efficient sau Exclusive. Aceste pachete includ o gamă de caracteristici ce îmbunătățesc performanța și confortul pentru a se potrivi unei game de aplicații. Variațiile tipice ale echipamentelor includ debitul pompei hidraulice, controlul supapei distribuitoare, AutoDrive, comenzi prin joystick și suspensia cabinei.

Modelele Exclusive sunt „complet încărcate” inclusiv, printre alte opțiuni, partea hidraulică 110 litri/min cu până la opt supape distribuitoare electrice, joystick hidraulic, control Multipad, transmisie AutoDrive, aer condiționat auto, suspensia cabinei, scaun suspendat cu aer Superluxe și terminal touch-screen Datatronic 5.

Specificația Efficient este similară, dar are două supape distribuitoare electrice și două mecanice în spate, aer condiționat standard și un scaun suspendat cu aer, în timp ce terminalul Datatronic 5 devine opțional.

Modelele Essential trece la folosirea schimbătorului de viteze cu manetă în T în locul Multipad, cu joystick hidraulic opțional și AutoDrive înlocuită de Speedmatching pe transmisie Dyna-4. Are o pompă hidraulică de 58 litri/min și două supape distribuitoare mecanice în spate – până la patru opțional.

 

SPECIALIST RECUNOSCUT ÎN ÎNCĂRCĂTOARE

Noile tractoare din seria MF 5S sunt tractoare cu încărcătoare superioare – ce oferă manevrabilitate de top în industrie, vizibilitate excelentă peste capota cu bot ascuțit, subțire, și hidraulică la debit mare. Operațiunile de încărcare devin mult mai ușoare utilizând comenzi ale transmisiei excelente precum și Brake-to-Neutral și joystick. Opțiunile plafonului Visio asigură de asemenea o vedere clară a accesoriului pe toată gama de ridicare.

Pe lângă că este furnizată „pregătită pentru încărcător”, Seria MF 5S este disponibilă completă cu un încărcător montat din fabrică. Un ambreiaj rapid nou conectează acum partea hidraulică și cea electrică, ceea ce facilitează cuplarea și scoaterea încărcătorului pe teren sau în curtea fermei.

Massey Ferguson nu furnizează numai o gamă vastă de încărcătoare de ridicare paralele și neparalele din gama MF FL, acestea pot fi de asemenea furnizate potrivite din fabrică pentru MF 5S. Această opțiune utilă include un subcadru, țevi speciale și joystick-uri mecanice sau electrice pentru a integra complet încărcătorul în tractor. Acest lucru ajută la menținerea manevrabilității deosebite chiar atunci când este dotat cu cuplaj față opțional.

 

CABINĂ RĂCOROASĂ MAI CONFORTABILĂ CU COMENZI RAFINATE UȘOR DE FOLOSIT

Toate modelele din Seria MF 5S sunt dotate cu o cabină cu specificații înalte, care le oferă confort optim operatorilor. Un nou sistem de aer HVAC îmbunătățește distribuția aerului, permițând operatorilor atât să stabilească cât și să mențină temperatura cea mai confortabilă, reducând de asemenea perioadele de dezaburire și dezghețare.

Pe tractoarele Exclusive și Efficient, un rezemător nou de braț, așa cum este utilizat în gama MF 8S reprezentativă recent lansată, găzduiește joystick-ul Multipad. Acesta asigură controlul mai multor funcții inclusiv mișcare alternativă înainte/înapoi, cuplaj și supape distribuitoare.

Multipad poate fi dotat de asemenea cu un micro joystick pentru a acționa două supape distribuitoare spate (sau orice altă supapă distribuitoare când este instalat Datatronic 5). Încărcătoarele sunt acționate de un joystick separat situat lângă Multipad. În timp ce pe tractoarele cu Datatronic 5, ecranul este amplasat convenabil la dreapta consolei.

Tractoarele Essential vin cu un rezemător de braț mai scurt, cu transmisia acționată de o manetă T mai mică laterală și manete separate pentru supapele distribuitoare. Pe tractoarele cu încărcător joystick-ul este montat în fața rezemătorului de braț.

 

PUTERE CU ECONOMIE

Cele mai recente motoare AGCO Power cu patru cilindri, de 4,4 litri, îndeplinesc regulamentele de emisii din Stadiul V cu tehnologia simplă „All-In-One” MF. Această soluție elegantă este proiectată pentru durata de viață a tractorului, ajutând la reducerea costurilor de întreținere.

Dezvoltat de AGCO Power, conține sistemul SCR, catalizator de calamină și DOC într-o unitate compactă, toate situate cu grijă sub cabină, menținând vizibilitatea de înaintare de top în industrie peste capota joasă, subțire.

Intervalele de service mai lungi prelungesc schimbările filtrului de combustibil și ulei la 600 ore, care ajută la reducerea costurilor de funcționare.

Un sistem nou, optimizat al fluxului de aer îmbunătățește răcirea motorului, ceea ce crește performanța și eficiența.

 

TRANSMISII DE ÎNCREDERE, RECUNOSCUTE

Toate tractoarele din Seria MF 5S sunt disponibile cu opțiunea Massey Ferguson foarte apreciată a transmisiilor semi-powershift, Dyna-4 16x16 sau Dyna-6 24x24. Foarte eficiente și ușor de folosit, ambele vin cu funcția utilă Brake-to-Neutra.

Pe modelele Exclusive și Efficient transmisiile vin cu AutoDrive ca standard și sunt controlate prin joystick-ul Multipad. AutoDrive asigură schimbarea automată a celor patru sau șase trepte în lucrul pe teren, precum și cele de transport.

Versiunile Essential cu Dyna-4 au controlul transmisiei cu maneta în T cu Speedmatching, care selectează cel mai potrivit raport powershift pentru viteză când sunt schimbate vitezele. Modelele Dyna-6 vin cu AutoDrive.

Dispozitivele de prindere sunt opționale pe toate modelele, oferind viteze până la 70m/h cu pneuri 34” sau 80m/h pe pneuri 38”.

 

AX FAȚĂ SUSPENDAT PUTERNIC

Lider in industrie cu o axă față nouă cu suspensie și mult mai puternică oferind o rază întoarcere de 4 m. Lucrând cu noii tiranți frontali cu capacitate de ridicare de 3t, care poate ridica acum un plus de 500 kg, ajută la îmbunătățirea eficienței, permițând tractoarelor să utilizeze echipamente mai mari montate în față.
Un plus de confort este oferit de suspensia hidraulică controlată electronic, care utilizează doi cilindri mai lungi și trei acumulatori pentru a absorbi șocurile.

 

CUPLAJUL PUTERNIC RIDICĂ SARCINI MAI GRELE

Reproiectat pentru a manevra sarcini mai grele, capacitatea de ridicare prin cuplajul în trei puncte este crescut la 5.700kg – 7% mai mult decât predecesorul său. În anumite circumstanțe poate ridica până la 6.000kg. Cuplajul este construit din componente noi pentru a asigura o putere mai mare și flexibilitate la montaj. Articulația superioară cu cârlig hidraulic este acum opțională.

Dezvoltat pentru montaj cu noul ax suspendat, ultimul cuplaj față are un design integrat ce ajută la menținerea razei de întoarcere 4m de top. Cu capacitatea crescută de la 2.500kg până la 3.000kg, permite operatorilor să îmbunătățească eficiența prin efectuarea a două operațiuni în același timp cu accesorii mai mari, mai late.

Cuplajul vine cu o instalație Front Pack actualizată, care include două supape distribuitoare ca standard, opțional până la patru. Ca răspuns la cererea clientului cuplajul este acum disponibil și fără cuplele față sau cu două cuple față acționate electric. Toate versiunile sunt controlate cu aceeași manetă joystick din cabină.

 

COMANDĂ TOUCH-SCREEN ȘI SMART FARMING DISPONIBILE DE LA 105 CP

Telemetria MF Connect este opțională pe întreaga Serie MF 5S, permițând utilizatorilor să monitorizeze întregul parc de utilaje, care arată pozițiile curente ale utilajelor, trasele efectuate precum și o gamă de informații de funcționare.
Datatronic 5 oferă funcționare operativă și este standard pe modelele Exclusive și opționale pe celelalte. Această stație de informare a operatorului prin touch-screen compatibil ISOBUS monitorizează toate funcțiile tractorului și controlează orice accesoriu compatibil ISOBUS.

Toate elementele din MF Technologies/Smart Farming Suite funcționează prin Datatronic 5. Acestea includ direcția automată MF Guide, precum și MF Section Control și MF Rate Control, care pot manevra acum până la 36 secțiuni și cinci produse.

Datatronic 5 este preinstalat cu software MF TaskDocpentru a crea registre de teren, ca hărți aplicate, a înregistra utilizarea de combustibil, a face rapoarte de sarcini și a ține o evidență precisă a tuturor intrărilor la fiecare hectar.

Tot pentru facilitarea operațiunilor este și MF TaskDoc Pro care permite ca aceste date să fie transferate, prin Agrirouter, la software-ul de gestionare a fermei de către utilizator sau Next Machinery Management. În mod alternativ aceste funcții pot fi controlate și pe un terminal touch-screen Fieldstar 5 opțional.

 

MAI BUN PRIN DESIGN

Cu introducerea MF 5S, Massey Ferguson își continuă designul impresionant de nouă generație prezentat mai întâi pe Seria MF 8S nouă avansată, urmând același aspect ‘neo-retro’ cu faruri moderne și LED-uri distinctive. Designul aduce omagiu moștenirii mărcii, incorporând o interpretare a benzii tipice MF cu aspect de sabie de pe partea laterală și a motivului de căpăstru de cal de pe capotă, care este de pe vremea seriei MF 100.

Găsiți un dealer