A fost lansat încărcătorul telescopic MF TH.8043 - o nouă dimensiune a capacității și performanței

Un nou utilaj de vârf de gamă – MF TH.8043 – extinde seria renumitelor încărcătoare telescopice Massey Ferguson la șase modele.

Dezvăluit cu ocazia expoziției Innov-Agri din Franța, MF TH.8043 oferă soluții noi pentru cele mai exigente necesități în materie de manipulare a materialelor din aplicațiile agricole și industriale.

„Acest nou model reprezintă încă un pas important făcut de Massey Ferguson în acest segment-cheie,” declară Francesco Quaranta, vicepreședinte Sales & Marketing al Massey Ferguson pentru Europa și Orientul Mijlociu (EME). „Introducerea noului încărcător telescopic MF TH.8043 este parte a ambiției noastre permanente de a le oferi clienților și partenerilor noștri de afaceri o gamă completă de produse și servicii ușor de utilizat și de valoare.”

„Noul model oferă performanțe superioare pentru cele mai solicitante activități derulate în cadrul exploatațiilor mixte, arabile și de producție a laptelui, precum și pentru prestatorii care caută utilaje de o capacitate mai mare, concepute pe măsura nevoilor lor. Trebuie să-l încerci ca să te convingi!” adaugă acesta.

Printre specificațiile-cheie ale încărcătorului telescopic MF TH.8043 de 130 CP se numără înălțimea maximă de ridicare de 7,5 m și capacitatea maximă de ridicare de 4,3 tone (cu 13 % mai mult comparativ cu MF TH.7038). Noua cupă de 3 500 l dispune de cea mai mare capacitate disponibilă pe piață. Designul nou-nouț al brațului oferă unghiuri și capacități de lucru superioare, la care se adaugă un sistem de gestionare automată a suspensiei brațului. Sistemul hidraulic cu detecție a sarcinii de înaltă performanță oferă un debit de până la 190 l/min pentru toate funcțiile, beneficiind de un design optimizat. Precizia remarcabilă și confortul în rulare sunt asigurate de transmisia hidrostatică care dispune de un sistem intuitiv ce ușurează operarea. Vizibilitatea de cea mai înaltă clasă și confortul sunt date de designul unic al cabinei, care oferă o vizibilitate la 360° pentru operator și niveluri reduse de zgomot.

Departamentul de cercetare-dezvoltare a întreprins ample eforturi tehnologice pentru ca acest nou utilaj să ajungă la capacități de lucru mai mari, menținând totodată dimensiunile compacte, extrem de apreciate, ale „frateluiˮ său mai mic, MF TH.7038.

Lungimea totală rămâne sub 5 metri, iar lățimea totală nu depășește 2,36 metri (cu pneuri 460/70 R24). Toate acestea la un loc, alături de ampatamentul neschimbat de 2 870 m, aduc agilitate, stabilitate și capacități de lucru superioare.

Capacitatea de ridicare în condiții tipice de încărcare a remorcilor (înălțime de ridicare de 4 metri și extensie a brațului de 2 metri) a ajuns acum la 4 300 kg, ceea ce este impresionat. Această creștere semnificativă cu +700 kg comparativ cu MF TH.7038 aduce cu sine noi niveluri de productivitate. Capacitatea la extensia maximă a brațului a fost și ea îmbunătățită, ajungând la 1 600 kg. Drept urmare, MF TH.8043 poate ridica materiale grele chiar și atunci când utilajele-accesorii sunt mai departe.

Brațul nu doar că este cu 50 cm mai lung, asigurând astfel o înălțime de ridicare mai mare, dar dispune și de un design nou-nouț al capului de antrenare. Designul inovator în forma de Z oferă o combinație fără compromisuri de capacități de lucru sporite și integrare completă a sistemului. Acest nou cap de antrenare în formă de Z asigură unghiuri de lucru mai mari: o creștere cu 13° a unghiului de descărcare (49° în total) și o creștere cu 17° a intervalului total de deplasare al capului de antrenare (159°).

Fiind complet integrat, noul sistem nu afectează capacitățile de lucru sau vizibilitatea (de exemplu, nu există interferență la încărcarea baloților). În același timp, sporește durabilitatea.

Găsiți un dealer