Aanzienlijke verbeteringen verhogen prestaties Massey Ferguson MF 2200-serie grote vierkante balenpersen

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO (NYSE:AGCO), is verheugd belangrijke verbeteringen aan te kondigen die het gebruiksgemak, de duurzaamheid en de prestaties van zijn befaamde MF 2200-serie grote vierkante balenpersen nog verder verbeteren.

De nieuwste balenpersen zijn niet alleen gemakkelijker te bedienen met het nieuwe MF BaleCreate terminal display, maar erven nu ook onderhoudsarme, robuuste componenten van het hoge capaciteit MF Ultra HD model en zijn uitgerust met een nieuw tandemstel, een pick-up met hogere capaciteit en sterkere, duurzamere componenten.

"De MF 2200-serie van Massey Ferguson heeft de standaard gezet voor grote vierkante balenpersen. De balenpersen hebben een uitstekende reputatie bij professionele gebruikers, niet alleen vanwege hun betrouwbaarheid en hun vermogen om stabiele, robuuste balen van hoge kwaliteit te maken, maar ook vanwege hun lage eigendomskosten," zegt Jérôme Aubrion, Director Marketing Massey Ferguson, Europa & Midden-Oosten.

"Deze nieuwe balenpersen profiteren van een reeks nieuwe componenten, die zich ruimschoots hebben bewezen op de befaamde Massey Ferguson MF Ultra HD-modellen, die de duurzaamheid nog verder verbeteren. "Overal in de machine zijn tal van andere updates die de capaciteit en de prestaties verbeteren.

Het nieuwe BPW-tandemstel op de MF 2200-serie balenpersen zorgt nu ook voor een transportbreedte onder de 3 m op de grootste banden," voegt de heer Aubrion eraan toe.

De nieuwe type-aanduiding komt nu overeen met de bestaande baalafmetingen (in Imperiale maten). Alle balenpersen zijn standaard uitgerust met het Packer invoersysteem, terwijl de ProCut snij-inrichting een optie is voor alle modellen, behalve de MF 2244.

Model Baalafmeting Imperial (ft) Baalafmeting Metrisch (cm) Raffer

ProCut snij-inrichting

MF 2233

3 x 3

80 x 90

Std

Option

MF 2224

4 x 2

120 x 70

Std

Option

MF 2234

4 x 3

120 x 90

Std

Option

MF 2234 XD

4 x 3

120 x 90

Std

Option

MF 2244

4 x 4

120 x 130

Std

N/A

 

Belangrijkste ontwikkelingen:

  • De nieuwe MF BaleCreate-terminal vereenvoudigt de bediening, zodat bestuurders belangrijke functies kunnen instellen en controleren via drie selecteerbare werkschermen
  • Nieuwe elektronische instelling van de baal-lengte
  • Nieuw ontwerp BPW tandemas en nieuw veersysteem verbeteren de bestuurbaarheid en houden de transportbreedte beperkt tot minder dan 3,0 m op 620/50-22,5 banden
  • Pick-up met hoge capaciteit en een opnemer met vijf tandbalken, neemt kleinere porties om de gewasstroom te verbeteren en de prestaties te verhogen
  • Nieuwe grotere, robuuste onderhoudsvrije lagers en onderdelen van de MF Ultra HD-balenpers met hoge capaciteit onder andere aan de perswagen
  • Zwaar uitgevoerde riemen op de sterkere, opnieuw ontworpen rollenbodem verhogen de duurzaamheid en verminderen het lawaai
  • MF Connect Telemetrie voor optimaal beheer van het machinepark, bewaking van het dealeronderhoud en veiligheid met toegang via een mobiele app
  • Alle modellen volledig in overeenstemming met het nieuwste TIM - Tractor Implement Management systeem.

 


 

MF BaleCreate biedt ongecompliceerde controle

De MF BaleCreate terminal , biedt uitgebreide elektronische controle van het gehele bindproces. Dit verbetert de opbouw van de baal en verlicht de belasting voor de bestuurders, zodat zij zich kunnen concentreren op het handhaven van optimale machineprestaties.

Het ISOBUS-compatibele systeem, dat voor het eerst werd geïntroduceerd op de MF Ultra HD-balenpers, is eenvoudig te gebruiken op de Massey Ferguson FieldStar 5-terminal en elke andere compatibele controller. Het biedt drie, selecteerbare werkschermen, die bestuurders kunnen selecteren door er eenvoudig tussen te swipen - net als bij het gebruik van een tablet.

Op elk scherm kunnen tot 12 verschillende items worden weergegeven, met sneltoetsen op het touch-screen voor snelle toegang tot veelgebruikte items. Het zal nu ook de nieuwe premium LED-verlichting bedienen, die standaard is voor alle transport-, werk- en serviceverlichting.

MF BaleCreate maakt nu gebruik van een elektronische regeling van de baallengte, die vanaf de terminal wordt ingesteld en eventueel gewijzigd. Dit nauwkeurige en intelligente systeem controleert voortdurend de grootte van de vorige tien plakken en zorgt ervoor dat de streeflengte van de baal binnen de helft van een gemiddelde plaklengte wordt gehandhaafd.

Automatisch zorgen voor een consistente en nauwkeurige baallengte verhoogt de productiviteit, verlicht de werklast voor de operator en zorgt ervoor dat de balen exact voldoen aan de specificaties van de klant.

 

Nieuwe as brengt grote voordelen

Een nieuw tandemas- en veersysteem vergroot de stabiliteit en wendbaarheid, zowel op de weg als in het veld, en zorgt voor een soepel rijgedrag en een transportbreedte van de machine van minder dan 3 m.

De ophanging van beide assen wordt nu verzorgd door een enkele set grote bladveren aan weerszijden. Dit verhoogt niet alleen de algehele stabiliteit, maar maakt ook het gebruik van brede 620/50-22,5 banden mogelijk, waarbij de totale breedte minder dan 3 m bedraagt.

Passieve besturing op de achteras verhoogt de manoeuvreerbaarheid en voorkomt beschadiging van de graszode en de bodem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een grote, krachtige hydrauliek cilinder om de banden soepel uit te lijnen ook vanuit stilstand.

Het nieuwe onderstel voldoet aan de volledige EU-typegoedkeuring, is standaard uitgerust met luchtremmen en is geschikt voor 60 km/u - voor zover de wetgeving dit toelaat.

 

Bewezen pick-up verbetert gewasinvoer

Nu uitgerust met vijf tandbalken en 80 dubbele tanden, 25% meer dan voorheen, verbetert de nieuwe, sterkere pick-up de gewasstroom en -toevoer aanzienlijk. De extra tandbalk, een ander duurzaam kenmerk van de MF Ultra HD-balenpers, helpt kleinere porties uit het zwad te verzamelen. Door deze extra invoercapaciteit kan de balenpers sneller werken en worden de totale prestaties verbeterd.

De toevoer is verder verbeterd door de nieuwe polypropyleen pick-up gewasgeleiders, die niet alleen de wrijving verminderen, maar ook lichter en stiller zijn. Het slijtvaste, sterke en flexibele materiaal helpt ook de bedrijfskosten te verlagen.

 

Sterkere, duurzamere componenten

Grotere, afgedichte kogellagers aan de perswagen verhogen de betrouwbaarheid en de onderhoudskosten. De plunjer loopt nu ook op nieuwe, afgedichte lagers met hoge specificaties, die 11% groter zijn dan die welke voorheen werden gebruikt.

Net als bij de MF Ultra HD zijn alle nieuwe lagers levenslang afgedicht en hoeven ze niet te worden gesmeerd.

Herontworpen wikkelbandengewasgeleiders in de voorperskamer helpen de toevoer te verbeteren en verhogen de betrouwbaarheid. Versterkt met een integrale steunrib, maken deze sterkere geleiders een dwarsbalk overbodig, waardoor natte en moeilijke gewassen makkelijker kunnen worden doorgevoerd.

Op verzoek van de machinist heeft Massey Ferguson nu een hendel om de veerspanning van de bodemplaat snel en eenvoudig aan te passen, zodat de plakgrootte in bepaalde gewassen en onder bepaalde omstandigheden beter kan worden afgesteld.

De hendel biedt een handige manier om de fijnafstelling aan te passen aan variërende gewasomstandigheden. De hendel hoeft zelden te worden versteld, maar als de veer langer wordt gemaakt, worden de plakken dikker, en als de veer korter wordt gemaakt, worden de plakken dunner. Bij een kortere veer zorgt de druksensor er dus voor dat de raffer het gewas eerder naar de perskamer stuurt.

Een nieuw, rechtlijnig en robuust ontwerp van de rollenbodem bestaat uit een enkele, aan de zijkant gemonteerde hefcilinder en maakt gebruik van heavy-duty riemen, die lichter zijn dan kettingen, minder lawaai maken en het risico van lakschade wegnemen naarmate de machines ouder worden.

Het heffen en laten zakken kan via de bestuurdersterminal worden geregeld en een veerbelaste vergrendeling houdt hem veilig in positie voor wegtransport.

 

Standaard MF Connect Telemetrie

Alle nieuwe MF 2200 serie balenpersen zijn standaard uitgerust met MF Connect Telemetrie. Hiermee kunnen eigenaren en managers de locatie, prestaties en bedrijfsstatus van de machine volgen op een beveiligde webpagina of mobiele App. Het is met name handig voor het beheer van het machinepark, zodat gebruikers snel machines kunnen lokaliseren en opdrachten eenvoudiger kunnen beheren.

Dealers kunnen, met toestemming van de eigenaar, ook ondersteuning op afstand bieden door machines te bewaken met service- en onderhoudsmeldingen voor gepland en preventief onderhoud.

 

Automatische ISOBUS-bediening

Alle modellen in de nieuwe MF 2200-serie zijn volledig compatibel met Tractor Implement Management (TIM).

Met behulp van de bestaande sensoren van de balenpers, gecombineerd met intelligente software, controleert TIM de prestaties en doelinstellingen van de balenpers, waarna de trekker automatisch wordt versneld of vertraagd om optimale resultaten te behalen.

TIM helpt vermoeidheid aanzienlijk te verminderen, zodat de bestuurder zich kan concentreren op sturen en voeren.


 

Dealer zoeken