Massey Ferguson's nieuwe MF 1842S in-line kleine vierkante balenpers levert ultieme capaciteit en prestaties

Massey Ferguson, een wereldwijd merk van AGCO (NYSE:AGCO), is verheugd de lancering aan te kondigen van de hoogwaardige inline kleine vierkante balenpers MF 1842S met hoge capaciteit. Dit nieuwe model levert de uitzonderlijke prestaties die vereist zijn door loonwerkers en professionele gebruikers die op zoek zijn naar maximale prestaties om standaardformaat balen te maken.

"De MF 1842S is ontwikkeld door balenpersspecialisten van de gerenommeerde Hesston-fabriek en is een eersteklas, superzware machine, die in staat is het hoogste aantal balen te maken om de kwaliteit van het gewas te waarborgen binnen krappe oogstperiodes," legt Jérôme Aubrion uit, Director Marketing Massey Ferguson, Europa & Midden-Oosten.

De nieuwe balenpers, die standaard 14" x 18" balen maakt, bouwt voort op het succes van de marktleidende MF 1840, die een benijdenswaardige reputatie heeft op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en lage eigendomskosten.

"De nieuwe MF 1842S is ontworpen volgens de hoogste normen en maakt gebruik van beproefde componenten met een hoge capaciteit van de MF 185 grote vierkante balenpers en andere modellen die in Noord-Amerika worden verkocht. Samen zorgen deze voor een aanzienlijk hogere capaciteit voor gebruikers die behoefte hebben aan een aanzienlijke extra invoercapaciteit, een veel grotere capaciteit en, indien nodig, een hogere persdichtheid", voegt hij eraan toe.

MF 1842S specificaties

Baalafmetingen (imperiaal):  18” breed x 14” hoog
Baalafmetingen (metrisch):     457mm breed x 365mm hoog
Baallengte:    700mm to 1,320mm
Pick-up breedte:  1,982mm
Aantal pick-up tanden:  56 dubbele
Toevoersysteem:  Dubbele, drievoudige tandvork continue invoer
Dimensies:  2,642mm breed x 6,426mm lang x 1,727mm hoog
Bandenmaat:  31 x 13.5-15

 

Belangrijkste kenmerken 1842S

  • Nieuwe invoer verhoogt de capaciteit met maximaal 20% in vergelijking met de MF 1840
  • Tot 20% hogere dichtheid dan de MF 1840 balenpers
  • Volledig nieuwe, robuuste aandrijflijn voor zwaar gebruik, vliegwiel met hoge massatraagheid, versnellingsbak en plunjer
  • Zwaar uitgevoerde pick-up met laag opname-profiel, gebaseerd op het ontwerp van een grote vierkante balenpers
  • Dubbele invoervorken met hoge capaciteit verhogen de verwerkingscapaciteit
  • De beproefde Rasspe knopers leveren betrouwbare prestaties
  • Langere OptiForm perskamer.

 

Zwaar uitgevoerde componenten verhogen de capaciteit

Het zwaar uitgevoerde chassis en frame, dat zich al ruimschoots heeft bewezen op bestaande balenpersen die in de VS worden verkocht, vormen de sterke basis waarop de nieuwe MF 1842S is gebouwd. Ontworpen om hoge belastingen aan te kunnen, biedt dit de uitstekende sterkte en betrouwbaarheid die nodig zijn om aan hoge productiviteits-eisen te voldoen.

Het aftakasvermogen wordt overgebracht via een nieuwe aandrijfas met in het midden gemonteerde steun, die ervoor zorgt dat hij altijd perfect in lijn blijft met de dissel. Een aanzienlijk zwaarder uitgevoerde slipkoppeling beschermt de aandrijflijn en levert 20% meer koppel dan het bestaande MF 1840-ontwerp.

Met een diameter van 673 mm is het nieuwe vliegwiel met hoge massatraagheid 21% groter en 22% zwaarder dan het vliegwiel dat op de kleinere MF 1840 balenpers wordt gebruikt. Dit zorgt voor een soepele en efficiënte werking door constante snelheden te behouden en het benodigde vermogen en pieken te verminderen.

De MF 1842S aandrijfkast van de perswagen is speciaal ontworpen om meer vermogen en hoge persbelastingen aan te kunnen. Hij heeft zich bewezen op in de VS verkochte balenpersen met hoge capaciteit en heeft een uitstekende reputatie voor zijn betrouwbaarheid en lange levensduur.

 

Sterkere, betrouwbare plunjer

Met 100 slagen/min levert de nieuwe plunjer niet alleen de vereiste hogere prestaties, maar maakt hij ook balen van een constant hoge kwaliteit en dichtheid. De acht zwaar uitgevoerde lagers zijn tot 51% breder en 25% groter in diameter dan die op de MF 1840 en zijn gespecificeerd om de hoge belastingen op te vangen om de grootst mogelijke betrouwbaarheid te garanderen.

Tegelijkertijd is de slag van de plunjer meer dan 24% langer, waardoor het koppel toeneemt en er minder vermogen nodig is. Een nieuw tegengewicht van 33,8 kg, gemonteerd op de aandrijfarm, vereffent de piekbelastingen op de trekker en zorgt voor een constante plunjersnelheid, en helpt tevens de efficiëntie te verbeteren.

 

Pick-up met hoge capaciteit

De 1,98 m brede (DIN) pick-up, die is overgenomen van de hoog aangeschreven MF 185 grote vierkante balenpers, heeft een uitstekende reputatie. Uitgerust met een opnemer met hoge snelheid, die werkt met 145 tpm (37% sneller dan de MF 1840), voert deze het gewas naar twee grote invoervijzels met een diameter van 330 mm. Samen bieden ze een uitzonderlijke invoercapaciteit om de productiviteit te verhogen. Het binnenkomende gewas wordt in een nieuwe, taps toelopende invoergoot gevoerd die de capaciteit vergroot en de toevoer soepel regelt. Met 735 mm is de vooropening 83% breder dan voorheen, waardoor het invoeroppervlak 44% groter is en de materiaalstroom volledig ongehinderd is.

Het gewas wordt verzameld door een verbeterd gewasinvoersysteem met zes tanden met hoge capaciteit, dat bestaat uit twee rijen dubbele vorken die zijn uitgerust met drie tanden. Dit sterke systeem, dat wordt gebruikt op balenpersen die in de VS worden verkocht, levert een aanzienlijk hoge opbrengst met een eenvoudige en betrouwbare bediening.

Van hieruit gaat het gewas naar een nieuwe voorperskamer. Het volume daarvan is met meer dan 75% vergroot ten opzichte van bestaande ontwerpen en biedt aanzienlijk meer capaciteit om de balenpers in staat te stellen een grotere doorvoer te verwerken.

 

Robuuste, betrouwbare knopers

Om de hoge prestaties van de balenpers te evenaren, specificeert Massey Ferguson zware en betrouwbare Rasspe knopers voor de nieuwe MF 1842S balenpers. Deze knopers zijn gemaakt van beproefde componenten, leveren een uitstekende, betrouwbare werking en kunnen met veel verschillende soorten touw werken.

De knopers zijn gemaakt van slijtvaste vernikkelde onderdelen, die bestand zijn tegen corrosie en slijtage om de betrouwbaarheid en duurzaamheid te behouden. De centrale smering, die standaard is, vermindert de onderhoudsinspanningen en verlengt de levensduur van de onderdelen en verhoogt de restwaarde.

Een elektrische reinigingsventilator is standaard ingebouwd. Deze blaast voortdurend over de knopers om ze vrij te houden van stof en vuil, wat de stilstandtijd helpt te verminderen. Het systeem stopt automatisch na 15 minuten en keert de ventilator om om de aanzuigkant te reinigen alvorens verder te gaan.

 

Goed gevormde balen met constante dichtheid

De balen worden gevormd in de OptiForm balenkamer, die 100 mm (5%) langer is dan voorheen. De dichtheid wordt ingesteld met behulp van een ingebouwd hydraulisch systeem dat druk uitoefent op wanden aan de boven- en zijkanten van de perskamer.

Eenmaal ingesteld, reageert het systeem door de druk op een draaiknop aan te passen automatisch op veranderingen in de gewasomstandigheden, waardoor het baalgewicht constant blijft, zelfs als het gewasvochtgehalte varieert.

Aan weerszijden van de kamer zijn weerstandsdeuren aangebracht om de zijdelingse weerstand te wijzigen terwijl de baal wordt gevormd. Deze kunnen van buitenaf en met het gewas in de perskamer worden ingesteld. Het aanpassen van de deuren helpt om de opbouw van de baal te verbeteren en een grotere dichtheid te genereren.

Twee gegoten weerstandijzers, die standaard worden geleverd, kunnen ook in de perskamer worden gemonteerd om de dichtheid van bepaalde gewassen, zoals stro, verder te verhogen.


 

Dealer zoeken